Envia-ho a un amic:   |  Imprimeix: 
Comparteix :    | Et volem explicar una cosa.


El present article vol exposar la proposta que la CUP decideix tirar endavant en el moment en el qual ens trobem. L'assemblea de la CUP, entenent la retirada com a cap de llista de Josep Anton Vilalta que ha estat i és representant de l'assemblea a l'Ajuntament, decideix continuar amb el projecte assumint d'una manera atrevida una decisió que ha reforçat les ganes de tirar endavant el projecte polític i social del qual formem part.

És necessari però, abans d'exposar aquesta proposta, presentar a aquelles persones que desconeixeu de nosaltres, el què i el com ho defensem. La CUP, Candidatura d'Unitat Popular, és una organització política assembleària que es troba en un projecte d'abast nacional, que s'estén arreu dels Països Catalans i que treballa per un país independent, socialista, ecològicament sostenible, territorialment equilibrat i deslligat de les formes de dominació patriarcals. CUP Torà forma part d'aquest projecte, i a través de l'assemblea local és com pretenem fer i fem política. Una política diferent, coherent i propera. Coherent, perquè té clars els objectius a assolir. Propera, perquè la manera en com assolir-los ofereix i requereix de la participació de totes aquelles persones que així ho decideixin: amb veu i vot. I és que el funcionament de la cup és bàsic per comprendre cap on es va. Treballem els temes de manera assembleària, és a dir, exposant i debatent les decisions i les propostes que prenem com a grup. A partir d'aquí, de la nostra manera de funcionar com a grup, sorgeix la proposta que us presentem en el cas d'esdevenir representants en els pròxims anys.

La proposta beu directament d'un dels punts emblemàtics del nostre projecte: la participació ciutadana, i no aplicar-ho a nivell d'organització interna seria un contrasentit. Així doncs apostem per un sistema de rotació. Ens expliquem. En el cas d'obtenir representació a l'Ajuntament, aquesta es repartirà al llarg dels quatre anys entre les quatre primeres persones de la llista, que es rellevaran periòdicament en la funció de regidores. Amb aquesta dinàmica volem potenciar i evidenciar altres maneres de treballar, maneres que requereixin de la participació de totes nosaltres. L'assemblea assumeix d'una manera col·lectiva la funció de ser regidor/a sense delegar decisions a una sola persona. Decisions que es prenen a través del debat, de la posada en comú dels diversos punts de vista. I és aquí on hi entrem totes i tots, en el grup. Un grup que requereix d' aquelles persones que creieu en el projecte.

El concepte de cap de llista canvia de sentit (obviant la posició en una llista) en el nostre projecte. Podem dir que hi ha quatre caps de llista? Potser sí, però entenem que allò important és que hi ha quatre persones que, si la CUP assoleix representació municipal, al llarg del curs de la propera legislatura tindran l'oportunitat i la responsabilitat de representar a l'assemblea en el treball institucional.

I volem que tu ens n'expliquis moltes.

S'atansen les eleccions municipals del 22 de maig. Això vol dir que d'aquí dos mesos rebràs a casa els programes electorals, on els diferents partits que participen en aquests comicis tractaran d'explicar-te quines són les seves prioritats per als propers quatre anys, què volen fer, com volen fer-ho i per què, en resum, quin és el seu model per al teu municipi. Com has pogut llegir més amunt, la CUP també es presentarà a aquestes eleccions però, malgrat això, no volem explicar-te quin és el nostre model per al municipi de Torà dels propers anys. No volem explicar-te'l perquè volem que ens l'expliquis tu.

La CUP vol dur a terme un procés participatiu d'elaboració del seu/teu programa per als propers quatre anys. Durant el mes de març i principis d'abril tenim previst organitzar quatre assemblees obertes a la participació de tots els veïns i totes les veïnes que vulguin dir-hi la seva.

Quins són els temes que més et preocupen del futur del nostre municipi? En quin tema creus que pots aportar propostes interessants?

- Participació ciutadana i aprofundiment democràtic?
- La gestió municipal?
- Urbanisme?
- Promoció econòmica?
- Els seveis públics? Quins? La sanitat? L'ensenyament?
- L'Aguda? Claret? Cellers? Fontanet? Puig-redon? Llanera? Sant Serni? Vallferosa?
- Medi ambient i defensa del territori?
- Ordenament territorial i divisió administrativa?
- Cultura?
- Festes?
- Esports?
- Immigració i cohesió social?
- Joventut?
- Drets nacionals i socials? Solidaritat?
- Noves tecnologies?
- Esports?
- Altres? Quins?
- Triar? I per què he de triar si m'interessa tot?

Si t'animes a dir-hi la teva, posa't en contacte amb qualsevol persona de l'Assemblea de Torà de la CUP o envia'ns un mail a tora@cup.cat, dient els temes en els que vols fer aportacions i t'informarem de la data, l'hora i el lloc on es farà l'assemblea oberta sobre el tema que hagis triat. També pots utilitzar els mateixos mitjans per a fer-nos arribar qualsevol proposta o demanar-nos la informació que creguis convenient.

Què hi dius?