La CUP fa una crida a la vaga general i a la mobilització arreu dels Països Catalans aquest 8M

Els anticapitalistes seran presents a les més de cinquanta convocatòries del moviment feminista

La CUP fa una crida a sumar-se a la vaga general i a sortir als carrers amb motiu del dia de les dones treballadores. Sota el lema "Més feminisme és el que ens cal", els anticapitalistes seran presents a les més de cinquanta convocatòries del moviment feminista dels Països Catalans.

Davant l’onada reaccionària de l’extrema-dreta que apunta els drets fonamentals de les dones, pels cupaires és imprescindible una mobilització massiva per continuar denunciant el sistema actual patriarcal i capitalista on pateixen opressions de diverses formes: augment de la violència masclista, accentuació de la feminització de la pobresa, precarització de les condicions laborals, increment de l’escletxa salarial,  dobles jornades laborals de les dones dins i fora la llar.

Municipis feministes #GentQueLluiti

Els cupaires també han fet un decàleg de propostes per posar de manifest la necessitat de tenir uns municipis que apliquin polítiques i la prespectiva feminista. que són les següents: 

  1. Habitatge per tothom! Planificació de les polítiques d’habitatge en clau feminista centrades en la promoció de l’habitatge públic i l’expropiació de fons voltors i grans tenidors amb pisos buits. 

  2. Feines dignes, vides dignes! Clàusules municipals que prohibeixin l’escletxa salarial en els serveis que depenen del municipi.  Reducció progressiva de la jornada laboral cap a les 32 h. Promoció de la sindicalització i autoorganització en els treballs feminitzats.

  3. Prenem el control dels nostres drets! Redefinició dels serveis municipals en clau redistributiva i feminista. Internalització d’aquells serveis que tenen un impacte en les condicions de vida de les dones de classe treballadora.

  4. Vides dignes tota la vida! Universalització d’escoles bressoles, residències de gent gran, atenció a la diversitat funcional, etc. Generació d’espais comunitaris de cura de titularitat pública i universals.

  5. Espais comunitaris, espais segurs! Recuperació de l’espai públic des d’una òptica feminista. Planificació urbanística en clau feminista.

  6. Drets sexuals i reproductius garantits! Treballar per un sistema sanitari públic i universal que blindi els drets sexuals i reproductius i la tingui en compte les especificitats de la salut femenina. 

  7. Regularització ja! Regularització de totes les persones migrants. Assegurar l’accés als serveis públics sense por que derivin en un procés d’expulsió. Garantir l’empadronament de totes les persones. Tancament dels CIEs. 

  8. Prou violència masclista! Desenvolupament d’un pla integral per lluitar contra la violència masclista posant recursos a la prevenció, detecció i conscienciació. Formacions, protocols i polítiques feministes en serveis municipals i de gestió directa.

  9. Renda Bàsica Universal! Equivalent al 60% de la renda mitjana als Països Catalans i independent d’altres ingressos, per garantir una autonomia econòmica suficient i una existència material digna i com a eina per eliminar la violència masclista. 

  10. Prou repressió! Fi de la repressió cap al moviment feminista organitzat així com al conjunt de la dissidència política aturant per començar l’enduriment dels mecanismes repressius i d’espionatge de l’estat.

Per tot plegat, la CUP veu imprescindible mantenir un moviment feminista fort perquè asseguren "el feminisme és una necessitat si volem vides més lliures i ha demostrat una gran força els últims anys. Més organització i consciència feministes són garantia per una transformació radical de la societat."